LLAs idé- og kunnskapsbank
For journalister, grafikere, teknikere og markedsfolk

Denne siden blir ikke oppdatert etter 31. august 2016.
Du kan fortsatt søke blant de nesten 1800 innleggene i arkivet.

Den nye idébanken finner du her: LLA-idebanken.no.

Kårer årets bonde

Dølen er med på å kåre Årets Midtdalsbonde for tredje gang. Vinneren skal være positive og trives med det han eller hun gjør, en som kan spre litt optimisme og være en motvekt mot fokuset på avvikling og dårlig lønnsomhet.

Folk har foreslått kandidater, og det kom inn 17 forslag. Juryen plukket ut de tre beste kandidatene, som er presentert i Dølen. Vinneren blir kunngjort under Fårikålfestivalen på Ringebu 2. oktober.

Døen har fått mange positive tilbakemeldinger på omtalene de har hatt av kandidatene.

– Dette kan bidra til å skape positivitet i landbruksnæringa, som distriktet her er avhengig av. Dette har også gitt oss som journalister en bedre kjennskap til lokalt landbruk, og vi har knytta nærere bånd til landbruksnæringa generelt, slik som landbrukskontora, sier Tone Sidsel Sanden.

Dølen står, sammen med Sparebank 1 Gudbrandsdal, bak prisutdelinga. I juryen sitter i tillegg lederen for regionrådet og en fra primærnæringsutvalget.
Prisen er en del av prosjektet «Midtdalsbonden inn i framtida».

– Hovedhensikten med kåringa av en midtdalsbonde er å sette fokus på den viktigste næringa i vårt område, og de enorme ringvirkninger den har. Derfor er det naturlig for oss som lokalavis å bli med på dette, forklarer Sanden.

Vist 48 ganger. Følges av 1 person.