LLAs idé- og kunnskapsbank
For journalister, grafikere, teknikere og markedsfolk

Denne siden blir ikke oppdatert etter 31. august 2016.
Du kan fortsatt søke blant de nesten 1800 innleggene i arkivet.

Den nye idébanken finner du her: LLA-idebanken.no.

Fire "sportrett" fra Fanaposten

– I Fana og Ytrebygda florerer det av unge og fremadstormende idrettstalenter i flere ulike grener. Fanautøvere hevder seg lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I anledning sommerens OL satte vi oss ned for å finne lokale utøvere som potensielt kan representere Norge i sommerens leker. Prosjektet har på huset gått under arbeidstittelen «Sportrett» – altså sports-portrett, forteller Chris Ronald Hermansen, journalist i Fanaposten.

Avisa endte opp med disse lokale utøverne:

• Marielle Hansen i boksing.
• Kristoffer Brun, Svein Urban Ringstad og Nils Jakob Skulstad Hoff i roing.
• Daniel Salbu i padling
• Sindri Thor Jakobsson i svømming.

Jan Erik Storebø har skrevet tre av de fire sakene, og var også opphavet til idéen. Jeg har selv fotografert på to av sakene, og skrevet den ene. Terje Bringsvor Nilsen har stått for layout på alle sakene. På padle- og roerportrettet var vi lenge nervøse for hvor bra vi kom til å klare å gjøre det, fordi disse utøverne var utenlands under tiden vi arbeidet med dem . Vi fikk derfor tilsendt bilder, men ble allikevel veldig fornøyd med også disse portrettene.

Foruten at avisa er godt fornøyd med hvordan serien har blitt stående, ser Fanaposten også flere fordeler med prosjektet i ettertid.
– Alle de vi har skrevet om har kommet med gode tilbakemeldinger, og spesielt gledelig var beskjeden fra bokseren Marielle Hansen. Like etter intervjuet ble publisert tok hun kontakt med oss for å fortelle at saken vi trykte om henne førte til at hun fikk en privat sponsor. Hun kan nå satse fullt frem mot OL, etter at hun ikke lenger behøver å jobbe flere ganger i uken. Slikt er artig å høre. Og som et resultat av arbeidet har vi allerede nytt godt av den gode kontakten vi fikk med utøverne i intervjuprosessen. Det har rett og slett blitt lettere å følge opp disse talentene med saker i ettertid, fordi vi har blitt kjent med dem, sier Hermansen.

Se alle sakene som vedlegg

Vist 134 ganger. Følges av 1 person.