LLAs idé- og kunnskapsbank
For journalister, grafikere, teknikere og markedsfolk

Denne siden blir ikke oppdatert etter 31. august 2016.
Du kan fortsatt søke blant de nesten 1800 innleggene i arkivet.

Den nye idébanken finner du her: LLA-idebanken.no.

Monstermast-journalistikk i lokalavisa

Rikspressa skriv om “monstermastene” i Hardanger. Men kva skriv dei lokale avisene? Avisa Hordaland på Voss dekkjer både Ulvik og Granvin kommune.

På biletet står ordførar Jan Ivar Rødland og Bjørn-Inge Folkedal på dekk og peikar på toppen der kraftlina skal gå over Granvinsfjorden. Teksten “Arbeider-partiet søkk som ein stein på Vestlandet, og over halvparten i Noreg er imot monstermaster” vert lagt som eit luftspenn over skuta. Saka stod på trykk Hordaland laurdag 7. august i fjor. Sjå fleire saker om same tema, alle laga av Hordaland (fleire saker som PDF-vedlegg).

Vist 247 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

er det bare meg som reagerer på måten media biter på, svelger og daglig spytter ut det tendensiøse uttrykket “monstermaster” i denne debatten?

Det har du helt rett i. Stanghelle hadde en god kronikk om denne saken og “Maria Amelie”-saken i Aftenposten i går, i forbindelse med at Ap har gått “vinnende” ut av begge sakene, i følge meningsmålinger.

Her er den:
“http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/stanghelle/article4017377.ece”

ok, da må jeg kjøpe aftenposten….

Min eldste sønn var på kino forleden med skolen og så Trolljegeren. Da skjønte jeg plutselig sammenhengen med ordet monstermaster. I filmen (for dem som ikke har sett den) er kraftlinjene egentlig elektrisk inngjerding av viddene våre for å holde trollene borte fra tett befolkede strøk. I en slik sammenheng er monstermaster kanskje rett ord på rett plass. Men for øvrig er dette nok et bevis på ny-ord som brukes opp, og gjør journalistikken både villedende og kjedelig i lengden. Hvor er det blitt av objektiviteten?