LLAs idé- og kunnskapsbank
For journalister, grafikere, teknikere og markedsfolk

Denne siden blir ikke oppdatert etter 31. august 2016.
Du kan fortsatt søke blant de nesten 1800 innleggene i arkivet.

Den nye idébanken finner du her: LLA-idebanken.no.

Kulturstoff i lokalavisene

Våganavisa har en klar oppfatning av hvordan kulturstoff skal presenteres. «Ukespeilet» er avisas guide til kulturarrangementer og andre opplevelser.

Strømmer det på med telefoner fra arrangører som vil at du skal forhåndsomtale deres arrangement? Har arrangørene blitt for godt vant? Finn en balanse. Forhåndsstoff er viktig, men ikke løp ærend for arrangørene. Kan de sende inn bilde og tekst selv? Eller møt opp på en øving og lag en skikkelig forhåndsomtale – uten arkivbilder fra i fjor.

– Kulturarrangementer og andre opplevelser er forbrukerstoff, og det bør samles slik at folk kan bruke det til å planlegge sine aktiviteter i en travel hverdag. Vi sier ja til alt forhåndsstoff, men legger ofte ansvaret på arrangørene selv. Vi har ikke noe problem med å bruke pressemeldinger som utgangspunkt, der vi bearbeider, redigerer og kutter. Deretter gjør vi en selvstendig vurdering ut fra vanlige journalistiske kriterier. Det viktigste lager vi alltid selv, og gir dermed stoffet status og viser leserne vår holdning til det som skjer rundt oss, forteller redaktør Edd Meby i Våganavisa, som ble kåret til årets lokalavis i LLA i 2010.

– Hvordan ligger det an med anmeldelsene i lokalavisene? Tør dere å trille terningkast på den lokale revyen?

– Vi har diskutert gjennom dette i redaksjonen. Vår linje er at vi gjør forskjell på amatører og profesjonelle. Når lokale amatører står på scenen, skriver vi hva vi mener er bra, og vi peker på hva som etter vår mening kunne gjort arrangementet/konserten/revyen bedre. Hvordan den «negative» kritikken mottas, handler ofte mest om hvordan vi formulerer den. Vår erfaring er at utøvere også ønsker kritisk tilbakemelding, og at våre omtaler/anmeldelser av denne grunn oppfattes som bedre enn konkurrentens.

Flere gode kultursaker: Les journalist Per Eivind Knudsen i Røyken og Hurums Avis sin anmeldelse av Dum Dum Boys i Sekkefabrikken i mars 2010: Eksplosive veteraner og bak scenen reportasjen Scene arbeidsdager

Vist 228 ganger. Følges av 1 person.