LLAs idé- og kunnskapsbank
For journalister, grafikere, teknikere og markedsfolk

Denne siden blir ikke oppdatert etter 31. august 2016.
Du kan fortsatt søke blant de nesten 1800 innleggene i arkivet.

Den nye idébanken finner du her: LLA-idebanken.no.

Bruk offentlighetsloven

– “Mange jeg har snakket med visste ikke at man har krav på dette, men faktum er at det nesten ikke er mulig å tenke seg hvilke opplysninger om lønninger til offentlige ansatte som kan unntas”.

Journalist Vegard Venli i Varingen har god kunnskap til offentlighetsloven, og har jobbet ut flere saker ved å kreve innsyn i dokumenter. Saken om ordføreren som fikk utbetalt 160.000 mer i godtgjøring enn han hadde krav på, er en av sakene:
– Saken startet da jeg stusset over at godtgjøringen til politisk ledelse hadde økt med nesten 400.000 kroner fra  2006 til 2007. Innsyn i samtlige lønnslipper fra 1999-2007 avdekket at  tidligere ordfører fikk betalt for 112 politiske møter han ikke hadde krav på  (fikk lønn for formannskap og kommunestyremøter på toppen av ordførerlønna) og i tillegg en urettmessig utbetaling på over 50.000 kroner som  kompensasjon for manglende ferie. Saken ble etter dette gransket av Nedre Romerike distriktsrevisjon, som i en rapport om saken bekreftet våre funn. Saken behandles også av Nittedal kommunestyre. Jeg måtte ikke klage for å få ut lønnsslippene, men jeg hadde garantert ikke fått ut saken uten kunnskap om offentlighetsloven. Mange jeg har snakket med visste ikke at man har krav på dette, men faktum er at det nesten ikke er mulig å tenke seg hvilke opplysninger om lønninger til offentlige ansatte som kan unntas, forteller Venli.

Vist 165 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

En digresjon om åpenhet er at nå blir det fart i åpenheten – for Liv-Signe har talt! :-) Se link under. Det er vel slik at vi ikke helt stoler på dette, men er en mulighet for å gå lokal åpenhet nærmere i sømmene.

Navarsetes gode tanker